Heidi's hunde skole

Min egen hundehistorie.

Og så fik vi hund…

Hun hed Rikke. Hun var 3 år gammel, en boxertæve, og det var kærlighed ved første blik.
Her begynder min hundehistorie for alvor.

Den allerførste hund..

Jeg har vel været omkring 6 år, da min far kom hjem med hende, og jeg har været hooked på hunde lige siden. Vi blev hurtigt bedste venner og sovekammerater, og det var derfor også en stor sorg, da vi måtte tage afsked med hende, i en alder af kun 9 år. Rikke var højt elsket og især min far var helt slået ud og “skulle aldrig have hund igen”. 

Det holdt dog ikke længe, lille smukke Lady flyttede ind. Sort Cocker Spaniel, 8 uger gammel. Med hende kom en ny udfordring, allerede da hun var 6 måneder gammel, så vi de første tegn på, at noget var galt. Det viste sig, at hun led af en sygdom der hedder Avalanche of Rage, som viser sig ved pludselige “raserianfald” hvor hunden reagerer aggressivt mod sine omgivelser. Hun nåede at blive 1 1/2 år inden vi måtte tage konsekvensen og tage afsked med hende.

Næste, og det der endte med at blive den sidste hund i mit barndomshjem, skulle hedde Bonnie. Det var bestemt og stod ikke til at ændre, selvom den hund mine forældre havde fundet i den blå avis, denne gang var en hanhund.

Hmm ja.. I hvert fald indtil vi havde besøg, af min veninde som boede på landet. De havde selv 3 hunde, og hun var godt inde i sagerne. Hun undrede sig over, at vi vedblev at sige “han” om hunden. Mor forklarede, på bedste pædagogiske vis, at det jo var fordi det var en dreng, hvortil veninden svarede, om vi så ikke syntes der “manglede noget” !! 🙂

Min første hanhund…

Min egen første hund var så til gengæld en ægte hanhund, med det hele ☺ Chang kom han til at hedde, og jeg fik ham i fødselsdagsgave, af min daværende kæreste, efter at have “plaget” længe. Da jeg endelig fik muligheden kan jeg huske, at jeg havde store spekulationer. Kunne jeg nu magte det ansvar det var ? For det var noget jeg allerede dengang tog meget seriøst. Det var et lille levende væsen, som ville blive helt afhængig af mig. Heldigvis besluttede jeg mig for, at det kunne jeg godt, og jeg har haft hund/hunde lige siden. Næste hund i rækken hed Dusty, han var barnebarn af Chang, så kom Micky, min første internathund, dernæst var det Jack som jeg endte med at måtte omplacere…Jo jeg har prøvet lidt forskelligt undervejs……

I 2005 kom Columbo til, en blanding af Dansk Svensk Gårdhund og Cainterrier.
Jeg fik mulighed for at arbejde på en pension/pensionat på et tidspunkt og der stod han så, og så på mig med MEGET brune øjne, hvide poter og sort skæg og jeg var solgt på stedet. Jeg forhørte straks personalet om hvorvidt han havde en ejer ?!? Og for at gøre en lang historie kort så endte han hos mig. 

Lidt af hvert…

I november 2014 blev jeg så tilbudt, at overtage Silba, en Tibetansk Spaniel, min første hund med stamtavle, og min egen første hunhund. Hun var ganske yndig og tog både min mand og jeg med storm. Hun kom til os da hun var 8 år, direkte fra en lille børnefamilie, som gerne så, at hun fik mere ud af tilværelsen, end de følte de kunne give hende. 

Silba blev knapt 16 år. Vi måtte tage afsked med hende d. 8/6 – 2022. En tung dag men hun havde kræft i maven og der var intet vi kunne gøre. Æret være Silbas minde, du var vores dronning.

Columbo var træt af dage da han havde rundet 17 1/2 år og vi sagde godnat til ham d. 28/11 2022. Det var hund nr. 2 vi sagde farvel til det år, og det var meget meget trist… Æret være Columbos minde, du lærte os så helt utroligt meget.

Heldigvis har vi stadig Fuzzy. Spansk gadehund på 10 år som snart har været hos os i 8 år. Hun er noget af det sjoveste, men også en skræmt lille pige med mange udfordringer, og stort behov for hjælp og vejledning i at kunne begå sig. Jo mere miljøtræning jeg laver med hende, jo stærkere bliver hun og hun er en daglig glæde og fornøjelse for os alle.

HJÆLP!

Har du brug for akut hjælp til din hund?

Problematikkerne kan være mange, men ens for dem alle er, at du er nået til en punkt, hvor du har brug akut hjælp til opdragelse af din hund.

Hold træning

Holdtræning – udendørs

Holdtræning hos mig er træning af familiehunden, med positiv forstærkning, hvilket vil sige MASSER af ros og godbidder.

Holdtræning – indendørs

Holdtræning i lydighed hos mig er træning af familiehunden, med positiv forstærkning, hvilket vil sige MASSER af ros og godbidder.

De Usikre

Holdet for de lyd og bevægelsessensitive hunde af små racer, som har brug for at få styrket selvtilliden.

Havehold for hvalpe

På dette hold er socialisering i højsædet og hvalpene får længere tid til at lege end på hvalpelydighedsholdet.

Havehold for hvalpe

På dette hold er socialisering i højsædet og hvalpene får længere tid til at lege end på hvalpelydighedsholdet.

Cityholdet

Holdet hvor vi tager træningen med ud i den virkelige verden.

Agility

å begynderholdet bliver alle forhindringer på banen introduceret gradvist på en god og rolig måde.

Spor

På dette hold går vi efter at hunden skal have lov til at bruge sin yndlingssans mest muligt

Agility

å begynderholdet bliver alle forhindringer på banen introduceret gradvist på en god og rolig måde.

Spor

På dette hold går vi efter at hunden skal have lov til at bruge sin yndlingssans mest muligt

Rally – for begyndere

Rally for begyndere handler, hos mig i hvert fald, om at få lidt mere sjov ind i træningen.

Gymnastik for krop & hjerne

Dette hold henvender sig især til dig der har en hund som er lidt usikker eller som gerne vil træne noget andet end lydighed.